Archív sezóna 2014

Dve percentá z dane na Pravda.sk

3.12.2014 - Predvianočný klub (fotky)

Minulu stredu sme mali posledne stretko v tomto roku. Oslavili sme hned niekolko veci naraz. Zvolili sme si noveho predsedu klubu, ktorym sa stal Mato. Aby nemal pocit ze je to cisto formalna funkcia, dostal hned prvu ulohu na uvod a tou bola registracia nasho klubu na prijem 2% dane. Podla najnovsich sprav vsetko zvladol vcas, co je zase hodena rukavica pre nas aby sme to neprepasli. ;) Hlavnym bodom programu bola oslava Petovho syna Janciho, ktory je momentalne najmladsim rogalistom na Slovensku. :) Pre jeho zdravie sme spravili co bolo treba, verim ze co nevidied sa nam bude motat pod nohamy a casom mozno obahati aj nase rady. Popri tom vsetkom sme si pozreli videa z nasho lietania a predbezne si dohodli novorcne polietanie na Soloske.

1.11.2014 - Tak predsa sa to podarilo

Caute, slavnostne davam na znamost ze po dvoch rokoch snazenia som sa konecne dopracoval k pilotaku. Vcera som ho objavil v postovej schranke medzi letakmi. :)) Zaroven prisiel aj Matovi ktory hned poslal sms-ku a predpokladam ze aj Petovi. Myslim ze to stoji za mensiu oslavu. Tak ak mi do toho nic nepride, rad by som to zapil vo stvrtok na klube. ;)

27.10.2014 - Školenie s Dušanom

Tak, dalsi uspesny skoliaci vikend za nami. V sobotu si MatoK uz konecne vyskusal i lezacku spolu s Palom. Dokonca sa kurzu zucastnila i jedna pekna babena z Cadce. A teda jej to i slo. Sobota nebola az taka super, bo bola furt hmla a takmer nefukalo. Ale tak aspon tri starty boli. Ja som si vyskusal novy postroj a uz sa tesim ked si v nom politam vo vacsich vyskach. image Takze nebojte sa pridat na dalsi kurz u Dusana.

24.10.2014 - Na Sološke po práci.

Ahojte, dnes som sa vybral na poslednu chvilu (o 4tej) do Solosnice. Predpoved bola priazniva do 5tej, potom sa mal smer menit na S. Vyslo to na 100 %. Po piatej fukal cisty sever. Napriek nepriaznivemu smeru, sa dalo odstartovat. Spravil som sice len jeden start z hora, ale zato bol kludny ako v oleji image .
Chcel som spravit este jeden, no ked som videl, ze sa rychlo stmieva a pred sebou som mal dlhy vystup, zbalil som a s dobrym pocitom odisiel na pivo a dobru veceru image .
Snad sa nam este tento rok podari nejake lietanie.
O

29.9.2014 - Pilotky a presnosť pristátia na Straníku (fotky 1, fotky 2)

Je to tak. Podarilo sa nam konecne dotihnut nase lopotenie po kopcoch, instruktoroch, stanoch a kempoch do uspesneho konca. V sobotu vecer sa mne, Matovi, Ondrovi a Petovi podarilo zmastit teoreticke skusky. v nedelu to pokracovalo sportovym zapolenim v presnosti pristatia na ktorej tradycne Pluco vyhral vstko co sa dalo a po prvy krat sme na nej zabojovali aj my v zlozeni Mato a Peto. Ja som sa diskvalifikoval sam seknutou chrbticou. Zato som spravil hromadu fotiek a zopar videi aby bolo na co pozerat pocas dlhych zimnych vecerov. ;) Da sa povedat ze sme obstali celkom dobre na novacika sutaze. Mato Ziskal pekne 6 miesto pricom treba dodat ze s min. bodovym rozdielom a Peto si dokonca odniesol cenu ako najvacsi smoliar sutaze vdaka vytunenej trapezke a usmevu na perach. ;) Tento rok sa sutaze zucastnilo asi najviacej chalanov z Bratislavskeho Deltaclubu ci uz ako sutaziaci, alebo pozemny personal. Pocasie vyslo nad mieru super aj ked este v nedelu rano to vyzeralo dost biedne. Nakolko fotilo a tocilo akciu niekolko ludi naraz bude urcite na co pozerat pri pivku ci hroznovke na klube. :) Snad to povzbudi aj dalsich spolulietacov aby zabojovali a o rok rozsili nasu zakladnu pilotov. Myslim ze je tam hned niekolko kandidatov ktory k tomu nemaju uz daleko. Treba postihat veci ked snezi, prsi, fuci opacnym smerom a ked pride to spravne pocasie opriet sa do toho plnou silou. Lietanie je pekny sport a cim nas bude viac tym to bude aj vacsia zabava! :)

19.9.2014 - Moja prvá svahovačka (fotky)

Cau pani, akcia dopadla nad mieru dobre. Bol to zazitok po vsetkych strankach. Dal som svoju prvu svahovacku na rogale. :)) Za to patri velka vdaka Ivanovi S. ktory bol ochotny urvat si zo svojho volneho casu a prist potporit zacinajuceho rogalistu, vytrepat so mnou kridlo na kopec a moralne ma podporit pri prvych pokusoch o svahovanie. Dnes to vydalo zhruba na 40 min., viac som uz nevladal. To slapanie do kopca ma dost odrovnalo a tak uz neostalo moc sil na samotne lietanie. Hold cez zimu to chce trochu nabrat na kondicke. ;) Kto si chce pozriet igc, najde ho na dropboxe. Fotky prihodim zajtra. Na dnes uz toho bolo az az. :)